Natūralus organizmo detoksikacijos procesas yra tai, ką mes galime kontroliuoti savo kasdieniais pasirinkimais, taip padėdami organams, atsakingiems už šį procesą, atlikti savo funkciją.

Kepenys – tai pagrindinis detoksikacijos proceso organas. Jeigu kepenys gauna labai didelį kiekį toksinų, yra pažeistos, vyksta uždegiminiai procesai ar infekcija, tokiu atveju joks detokskacijos procesas negali vykti skalndžiai. Taip pat jų funkcijai labai svarbu Antioksidantai – daržovės, uogos, ciberžolė, spirulina, matcha ir kt., amino rūgštys – kokybiški gyvulinės ir augalinės kilmės baltymai, sulforofanas — svogūnas, česnakas, brokoliai, briuselio kopūstai.

Žarnynas – jeigu žarnynas nefunkcionuoja sklandžiai – pučia pilvą,tuštinatės nereguliariai, viduriuojate ir kt., detoksikacijos procesas nevyks tinkamai. Įvairios skaidulos – daržovės, linų sėmenų, moliūgų ir kt. sėklos, tinkamas gerųjų bakterijų santykis žarnyne, pakankamas kiekis vandens ir judėjimas padės žarnynui atlikti savo funkciją.

Inkstai – jų funkcijai užtikrinti svarbiausia yra išgeriamo vandens ir kitų skysčių kiekis. Vienam žmogaus kūno svorio kilogramui reikia per dieną gauti 30-35 ml vandens.

Oda – tai didžiausias organas ir jam didžiausia pagalba detoksikacijos procese yra tinkamas ir pakankamas prakaitavimas – sportas, sauna, karšta vonia.

Limfa – atsakinga už kenksmingų medžiagų pašalinimą iš ląstelės ir imunitetą taip pat. Vienas iš geriausių būdų užtikrinti limfos tekėjimą – aktyvus judėjimas, sportas.

Atsakymų: 1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.